При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки. Това заяви

...
При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки. Това заяви
Коментари Харесай

Любомир Дацов: При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки

При работата на данъчните най-големият проблем са политическите поръчки. Това съобщи пред БНР бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов. 

 

Той разяснява стартирането на развой по създаване на Единна приходна организация, която ще сплоти Националната организация за приходите и  Агенция " Митници “. 

 

" Това е доста остаряла концепция. Имаше много изследвания и разработки в тази посока. Засега на мен ми наподобява като отклонение на вниманието от тематиката с корупцията в правосъдната система и в държавните институции ", изясни Дацов в предаването " 12+3 ".

 

Нищо не се  е трансформирало от предходните години, с цел да се постави още веднъж на масата тази система, означи специалистът. 

 

" Двете институции имат много разлики в работата. Трудно е да ги обединиш под една шапка. Добавена стойност би имало, в случай че осведомителните системи на двете структури си приказват. Или пък да има единна осведомителна система, за което не  е належащо да сплотяваме двете. Не е въпрос единствено на административно решение. Трябва да обединиш системите, да оптимизираш пунктовете, да изработиш нови протоколи за работа. В последна сметка няма да се получи кой знае какво по-различно от позиция на успеваемост на работата ". 

 

И двете институции сега са на релативно доста положително равнище, уточни някогашният заместник-министър на финансите. 

 

" Не бих споделил, че от позиция на приходите се усеща някаква разлика в работата на двете институции през последните няколко години. Събираемостта е константна големина. Големият проблем постоянно е било политическото вмешателство. Тези провокации няма да бъдат решени с едно такова обединяване ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР